Introductie SAZ

Introductie SAZ

Sportacrobatiek Zwolle, of kortweg SAZ, is opgericht in 1991 Turntrainster Ria Meijer uit Kampen heeft Acrogym begin jaren negentig in Nederland en in Zwolle geïntroduceerd. Acrogym werd sinds de zeventiger jaren alleen beoefend in het Oostblok, in landen als Rusland en Bulgarije. Deze sport is nu erg populair in Zwolle en het niveau is hoog. In haar 25 jarige geschiedenis behaalde de vereniging uit Zwolle finale plaatsen op Wereld- en Europese kampioenschappen en vele top-3 plekken tijdens landelijke finales.

Sportacrobatiek Zwolle is één van de Nederlandse topclubs. Voorzitter Wim van Selling: “Dat komt omdat we goede trainers hebben. Ons trainersteam bestaat uit oud acrobaten uit de topselectie onder leiding van een professionele hoofdtrainer. We doen er alles aan het trainers-korps van kwalitatief hoog niveau en enthousiast te houden”

Sinds 2015 heeft de vereniging ingezet op verbreding: Sportacrobatiek Zwolle is een topsportvereniging waar naast topsport, ruime aandacht is voor wedstrijdsport op instapniveau en regioniveau. De jongste sporters groeien met de vereniging mee, zodat talenten gescout en begeleid kunnen worden naar topsport.

De vereniging bestaat nu uit ongeveer 110 leden variërend van senior top-sporters tot 4 jarige recreanten.

De vereniging is aangesloten bij de K(oninklijke) N(ederlandse) G(ymnastiek) U(nie). Alle leden zijn dus automatisch lid van deze bond en daardoor verzekerd.

Sportacrobatiek Zwolle heeft haar succes mede te danken aan sponsoren. De club is begonnen in de WRZV-hallen en traint nu in de Stilohal, gesponsord door Landstede.