Niveau’s

Niveau's

Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) staat voor breedtesport. We hebben daarom 5 niveaus: 1 recreatiegroep en 4 wedstrijdgroepen.

Recreatiegroepen (5-12 jaar)

We hebben actief beleid om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met acrogym en gym in het algemeen. De sporter als individu staat hierin centraal. De kinderen leren bewegen, gymmen, samen werken en acro-en. De trainingen worden zoveel mogelijk in de wijken georganiseerd.  Lees verder op de pagina met trainingstijden en locaties waar de recreatie lessen worden gegeven.

Instroom  – Wedstrijdgroep E-Instap (vanaf 7 jaar)

Wil je gaan beginnen met wedstrijden (E-Instap) dan train je 2 uur per week in de E-Instap groep. Sporters kunnen op jongere leeftijd starten met recreatieve wedstrijden op dit niveau. De oefenstof en het reglement is zo samengesteld dat de nadruk ligt op een goede basis met de juiste technische uitvoering.  Lees verder op de pagina met trainingstijden en locaties waar de training wordt gegeven.

Instroom  – Wedstrijdgroep E  (vanaf 8 jaar)

Deze groep is voor acrobaten vanaf 8 jaar die meedoen aan wedstrijden.  De sporters doen mee in regionale wedstrijden op E-niveau. Zij trainen 1 tot 2 keer in de week (2-4 uur). Trainingen zijn centraal in de Stilohal.

Gevorderden – Wedstrijdgroep C/D

Wedstrijdgroep C/D is voor acrobaten van een gevorderd niveau, die ambitie hebben om verder te komen in deze sport. Zij trainen 3x in de week (6-9uur).

De trainingen op dit niveau richten zich op de C/D niveau wedstrijden (regionaal en nationaal). SAZ heeft teams in deze groep voor jeugd, junioren en senioren. De trainingen vinden centraal plaats, in de Stilohal.

Topsport – Wedstrijdgroep A/B

In deze wedstrijdgroep staan de prestaties op het hoogste niveau centraal. De acrobaten in deze groep trainen vele uren, vaak 5 keer per week, en doen mee aan nationale en internationale wedstrijden. De groep wordt begeleid door professionele trainers. Voor de begeleiding van deze groep werkt SAZ samen met andere topsportverenigingen en de KNGU. SAZ heeft een samenwerking met C(entre) S(port) E(ducation) van Landstede, waardoor het voor de sporters goed mogelijk is om school en sport te combineren.