Sportacrobatiek Zwolle blikt terug op een fantastisch IAG sportevent in Den Bosch

Sportacrobatiek Zwolle blikt terug op een fantastisch IAG sportevent in Den Bosch

Sport Acrobatiek Zwolle blikt terug op een fantastisch IAG (International Ascesment Gymnastics) evenement in Den Bosch.( 10/12 Mei).

Wij van SAZ (Sport Acrobatiek Zwolle) waren natuurlijk aanwezig op dit internationale gymsport event. Verschillende disciplines in de gymsport passeerden de revue en op het terrein bij de hal in Den Bosch was van alles georganiseerd voor bijvoorbeeld de kleintjes van airtracks tot workshops en zelfs een challenge met Yuri van Gelder.

6 Teams in verschillende A-lijn niveaus hebben vanaf donderdag gestraald en letterlijk hun beste beentje voorgezet op de Acro vloer om een plek in de finale te bemachtigen.

Met tegenstanders uit o.a. Israël, Denemarken, België, lag het competitie niveau hoog.

5 van onze Acro Gymnasten A- lijn teams behaalden na de mooie en steady oefeningen in de kwalificatie wedstrijden de finale op zaterdag. Een super knappe prestatie op dit internationale acrogym niveau.
SAZ doet zeker mee in de top en voor de winst.

Op donderdag (Hemelvaartsdag) begon voor SAZ het toernooi met Sanne & Emma dames paar A-jeugd en ook voor Luca & Carlijn dames paar junioren -1 begonnen de kwalificaties op deze eerste IAG dag. Een mooi begin van een aantal geweldige dagen.

 

 

Op vrijdag mocht ons dames paar Luca & Carlijn het spits voor SAZ afbijten met hun 2de kwalificatie oefening voor de dames paren junioren 1. Daarna volgden de rest van de teams die zich dus allemaal met zeer verdienstelijke punten wisten te plaatsen voor de finales. Dames groep A-jeugd Nynke, Sidney & Djamilla draaiden 1 oefening ivm met een blessure. (Sommige teams hadden 2 kwalificatie momenten waarin ze een balans oefening en een tempo oefening moesten laten zien, aan de hand daarvan wordt bekeken wie er bij de beste horen om door te stromen naar de finale.) Echt een fantastische prestatie op dit internationale topsport niveau.

Op de finale dag was het de beurt aan het pupillen team om als eerste voor de club te stralen op de vloer.
Yousra, Kiara en Loren zette een nette, strakke oefening neer in een groot en divers deelnemersveld en werden knap 8ste. Sanne en Emma, dames paar jeugd werden zeer verdienstelijk 5de.
Daarna was het de beurt aan ons junioren 2 damespaar Indy en Romi die met een prachtige combinatie oefening een mooie 2de plek behaalden.

 

Trots zijn we ook op Luca en Carlijn het junioren 1 damespaar van SAZ, die zelfs het hoogste podium mochten beklimmen na een geweldige finale oefening en behaalden Janelle, Ratna en Romy in de junioren 2 damesgroepen een zeer verdiende 3de plek.

Wij kunnen terugkijken op een paar ontzettend mooie dagen IAG in Den Bosch met hele goede resultaten,
zeggen wij van Sport Acrobatiek Zwolle (SAZ) met enige trots.

Via deze link zijn de uitslagen na te kijken