Sportacrobatiek Zwolle keert met een record aantal medailles terug van het NK in Ahoy

Sportacrobatiek Zwolle keert met een record aantal medailles terug van het NK in Ahoy

Ahoy in Rotterdam was het afgelopen weekend één groot sportpaleis. Genieten geblazen dus voor de liefhebbers van de gymsport. Een groot scala aan gymdisciplines en dans passeerden de revue. Voor de acro fans was er ook een heel weekend vullend programma.  Sportacrobatiek Zwolle mocht met maar liefst 12 teams aan het Nederlands kampioenschap deelnemen. Tien van de tien teams in de A- lijn een 100% score om te strijden om eremetaal en de nationale titels.

Zaterdag begon het met de twee C- lijn teams van SAZ.  Wat was het ongelofelijk spannend … de dames waren flink gespannen maar lieten allebei twee knappe oefeningen zien en deze werden goed ontvangen door de jury.

Damespaar C-senior Mairislie Koops & Meike Sikma kregen voor hun prachtige oefeningen daarom ook het zilver omgehangen.

Damesgroep C- junioren Romy vd Kolk, Babette Kuiper & Layre Dijkstra haalden het podium net niet en werden met hun mooie oefeningen 4 de.

Een goed begin van een mooi weekend acrobatische gymnastiek.

De zondag begon al vroeg voor vijf van de tien SAZ teams: Voor de allerlaatste keer mochten zij schitteren op de vloer ……. dit is “Dutch gymnastics the finals” oftewel het NK in Ahoy.

Aan de gespannen koppies kun je zien dat het er echt om gaat! Zenuwen, enthousiasme, geluk en verdriet zullen hand in hand gaan.  In de ochtend in hal 5, met een volle tribune en onder luide aanmoediging van de meegereisde fans begonnen de SAZ gymnasten uit de A- junioren 1, A- jeugd & de A- pupillen aan hun laatste oefening(en) van een al succesvol seizoen.  Dit deden zij zeker niet onverdienstelijk.

A-pupillen groep Yousra Ben Haj Fredj, Loren Klink & Kiara Palsma lieten een prachtige oefening zien en kregen daarmee de zilveren medaille omgehangen.

A- pupillen paar Lola van der Zanden & Amber Voolstra werden met hun oefening 8ste.

A- jeugd groep Sidney de Vente, Djamilla Wisselink & Nynke Veenma grepen net naast de medailles en werden 4de.

A- jeugd paar Sanne van Dalfsen & Emma Heitbrink draaiden 2 bijzonder mooie oefeningen en werden beloond met een tweede plek!

Junioren- 1 groep Danique van Berkum, Yin van Hezel & Lotte Mooren maakte het nog even heel spannend de beslissing viel pas in de combi oefening. Ook zij werden knap 2de.

In de middag was het de beurt aan de 5 overige
A- lijn teams van SAZ.

Junioren- 2 paar Indy Palsma & Romi Dietrich maakten een foutje maar herpakten zich goed en mochten met hun prima oefeningen het zilver ontvangen.

Junioren- 1 paar Luca Munsterman & Carlijn Gijsendorffer werden met 3 prachtige oefeningen ook tweede.

Junioren- 2 groep Senya Leusink, Danisha Palsma & Youandi Kingma draaiden ook 3 oefeningen en werden knap derde.
In dezelfde categorie lukten het clubgenoten Janelle Koster, Ratna Hulleman & Romy Zwiers de tweede positie te bemachtigen met ook 3 mooie oefeningen.

A- senioren groep Suzanne Mondria, Lisanne Pronk & Charell Phijfers mochten na drie mooie steady oefeningen ook het zilver in ontvangst nemen en dat op de verjaardag van Suzanne!

Het was werkelijk een schitterend weekend acrogym. Het niveau was enorm hoog wat resulteerde in bloedstollende finales en nek aan nek races om het eremetaal. De scores logen er ook niet om. De emoties vlogen letterlijk door de hal en deze waren niet alleen van de prachtige expressies passend bij de oefeningen op de vloer. De fans op de tribunes waren soms nog nerveuzer dan de (top)sporters…de nodige oehs en aaahs, luid gejoel, geklap maar ook de ongemakkelijke blikken als het even wat minder leek te gaan gaven mooi weer hoe de sfeer in de hal was. Na iedere oefening hoorde je een zucht van verlichting gevolgd door een lach en soms ook een traan bij het zien van de scores gewaardeerd door de juryleden.
Aan het einde van de zondag werd het duidelijk wat een top prestaties de acroteams van SAZ hebben geleverd. 7x zilver en 1x brons plus het mooie zilver behaald op de zaterdag zet de teller op 9 medailles. Een recordaantal en zeer verdiend. Een bekroning op een fantastisch seizoen.

Het harde werken is beloond.
Het seizoen begon met hele grote groepen een flinke uitdaging maar het zorgde er wel voor dat we enorm goede voorbereidingen troffen.
We hebben dit seizoen de focus extra gelegd op artistiek, voor iedereen in de A/C & D teams zijn we begonnen met een nieuwe oefening.
Ook het project met workshops/ masterclasses ” Express Yourself” wordt met enthousiasme gevolgd.
De resultaten van een frisse, nieuwe start zag je terug op de vloer, voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn.
Vertellen hoofdtrainster Margaretha Plantenga & Manon Kloosterman met enige trots.

Wij van Sportacrobatiek Zwolle kunnen zeer tevreden terugkijken op een prachtig seizoen acrogym

Een leuke impressie van deze dag met een aantal van onze teams:

Vliegen in Ahoy

Wat vlogen er een hoop mensen en hoepels door de lucht dit weekend 😀 Acrogym, Groepsspringen en Ritmische Gymnastiek is altijd een plezier om naar te kijken!

Posted by Dutch Gymnastics – KNGU on Monday, June 25, 2018