Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) onderweg naar het NK!

Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) onderweg naar het NK!

In aanloop naar het NK…. het moment waar iedereen dit seizoen hard voor heeft gewerkt, was er even ontspanning in de groep. Na een fantastische workshop “Express Yourself” was het tijd om alle 18 Acro teams die een ticket hebben bemachtigd voor het NK, op de foto te zetten in een wat andere setting dan “standaard bezweet van het trainen” in de op het moment warme hal. De frisse buitenlucht opzoeken en met iedereen maar ook met het eigen team prachtige foto’s schieten…. trotse blikken zien we, vrolijke koppies een mooie gelegenheid dus om eens een aantal acrogymnasten wat spontane vragen te stellen! In de kantine bij Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) schuiven de meiden aan. Voor sommigen is het het aankomend weekend al zo ver….. spannend!

 

Jennifer, Dafne en Dewey -D- jeugd- vertellen graag over hun aanloop naar het NK. Mooie podium plekken komen voorbij waar ze met recht heel trots op zijn.
Wij kijken alle drie enorm uit naar het NK en zijn er helemaal klaar voor!
Wij hebben er vertrouwen in.

 

Astrid & Emma -E-junior- vinden de spanning van een wedstrijd het leukste dat er is. Het genieten op de vloer en als je dan een goede oefening hebt gedraaid…. dat gevoel is echt heel tof en natuurlijk de medailles.
Ons eerste NK in Oss, wij hebben er super veel zin in en zijn heel goed voorbereid.
Het plezier in acro spat van hun gezichten af.

 

Dan komt ons -A-jeugd- duo aan het woord. Emma & Sanne: Wij zijn het meest trots dit seizoen op onze deelname aan het WK acrogym in Antwerpen.
Dat was ons doel verteld Emma enthousiast! 18de van de wereld geweldig natuurlijk, ze omschrijft het als spannend, leuk en gezellig. Het eerste seizoen als duo samen en al een WK en natuurlijk het aankomende NK in Ahoy dat zijn aardig wat mooie doelen behaald door hard en serieus te trainen. Natuurlijk voelen we gezonde spanning nog maar een paar weken… We kunnen haast niet wachten.

 

Babette, Romy & Layre zijn als trio -C- junioren- voor het eerst samen dit seizoen. Ons doel was het NK.
Layre kreeg een blessure en dat gooide bijna roet in het eten vertellen ze…. maar bikkels dat deze acrogymnasten zijn, zetten ze door en mogen ze na een prima seizoen waarin ze zelfs 2de van Oost-Nederland werden gaan schitteren in Ahoy.
We zijn best wel nerveus maar vooral heel nieuwsgierig naar de grote hal. Spannend!

 

In het trainersteam is de sfeer opgewekt maar gefocust. Voor de D/E lijn is het aankomend weekend al zo ver.

Voor ons de kans om Manon ( één vd trainsters D/C- lijn) eens te vragen hoe zij het seizoen tot nu toe heeft beleefd.

Het seizoen begon met hele grote groepen een flinke uitdaging maar het zorgde er wel voor dat we enorm goede voorbereidingen troffen. We hebben dit seizoen de focus extra gelegd op artistiek, voor iedereen in de A/C & D teams zijn we begonnen met een nieuwe oefening.

Ook het project met workshops/ masterclasses ” Express Yourself” wordt met enthousiasme gevolgd.
De resultaten van een frisse, nieuwe start zag je terug op de vloer, voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn.
Zelf ben ik er vooral trots op dat ieder team zich bleef verbeteren dit seizoen.
Bij elke wedstrijd zag je ze als team groeien en ook in de trainingen gingen de sporters met sprongen vooruit, ze werkten steeds harder.

Het viel mij op dat de teams niet alleen een team zijn maar dat ook alle wedstrijd groepen elkaar steunden. Dat vond ik heel mooi om te zien, het echte clubgevoel!

Helaas door blessures en andere omstandigheden zijn er ook teams uitgevallen maar ook zij zijn goed opgevangen.
Wat ik ook ontzettend prettig vind is dat het trainersteam elkaar helpt en steunt waar nodig.
Dit seizoen is er één van uitersten, SAZ zette zich breed in!
Met het WK een internationaal toernooi in Bristol(Engeland) , het IAG (Den Bosch) de OGK (Groningen) en alle plaatsingswedstrijden met veel bijzonder mooie resultaten is het NK echt de kers op de taart.

Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) gaat strijden om die landstitels.
Aankomend weekend (zaterdag 9 juni) in Oss.
(23 juni C-lijn, 24 juni A – lijn) ” Dutch Gymnastics the finals” in Ahoy Rotterdam.
Voor vele van onze Acro Gymnasten is dit waar ze al die maanden zo hard voor hebben gewerkt.

Wij zijn ontzettend trots om met zo’n grote club sporters aanwezig te mogen zijn. 18 teams op het NK dat is heel uniek!