voorzitter

Uitgelicht: De voorzitter

Wim van Selling is sinds eind 2015 voorzitter van de vereniging. Met hem heeft SAZ een doorgewinterde bestuurder in huis. Hieronder zijn verhaal:

Hoe ben je bij de vereniging Sportacrobatiek Zwolle ‘verzeild’  geraakt?

Onze Rik turnt al vanaf 2005 bij de vereniging. Hij heeft een vrij succesvolle acro-carriere mogen doorlopen waardoor hij op een steeds hoger niveau mocht acteren. Hierdoor ben ik de sport leuk gaan vinden en heb ik van nabij mogen zien hoe binnen de topsport de grenzen steeds weer verlegd worden en ook dat spreekt mij bijzonder aan.

Sinds wanneer ben je voorzitter?

Ik heb de voorzittershamer eind september opgepakt, nadat het bestuur een alarmcode rood had afgegeven met betrekking tot het voortbestaan van de club in de huidige vorm en met het huidige niveau. Ik heb tot aan de zomer 2015 tot over m’n oren in de Nederlandse Tafeltennis Bond gezeten. Ik heb altijd gezegd; wanneer ik klaar ben binnen de NTTB, dan wil ik wel kijken om iets voor Sportacrobatiek Zwolle te doen. Ik vind namelijk dat je als ouder van een sportend jeugdlid de morele verplichting hebt om dan ook iets voor die club te betekenen. Dat hoeft niet direct een bestuursfunctie te zijn. Er zijn genoeg hand- en spandiensten te verrichten waarmee we met vele handen licht werk maken.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben vanaf augustus 2015 Voorzitter College van Bestuur van de Stichting Promes in Meppel. Deze stichting verzorgt openbaar basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs op 9 scholen in Meppel, Nijeveen, Staphorst en IJhorst. Hiervoor ben ik ruim 8 jaar Algemeen directeur geweest van de stichting Spilbasisscholen in Dronten.

Wat vind je zo leuk aan acro en deze vereniging?

Ik vind het geweldig om te zien hoe de teams, samengesteld uit verschillende leeftijdsgroepen, samen werken aan hun kwaliteiten. Acro is in haar wezen een hele sociale sport. Je moet het samen doen, anders red je het niet. Daarnaast ben ik met Rik naar heel wat buitenlandse wedstrijden geweest. Tijdens deze reizen heb ik contacten mogen opbouwen met fijne en betrokken mensen. Daarnaast zie ik Sportacrobatiek Zwolle als een ambitieuze vereniging die zich ook als zodanig wil presenteren in Zwolle en ver daarbuiten.

Wat zijn je speerpunten als voorzitter?

Ik wil proberen verbinding te brengen in de club. Ik zie een club voor me waarin breedtesport en topsport hand in hand gaan. Het acrokamp en de try out-dag zijn daar al mooie voorbeelden van. Ik zou ook graag de ouders meer met de vereniging willen verbinden. Het moet leuk en gezellig zijn om als ouders samen de schouders eronder te zetten en zo mee te bouwen aan een mooie club voor onze kinderen. Dit betekent dat we heldere beleidslijnen moeten creëren en de taken en bevoegdheden goed verdelen, zodat ieder z’n eigen stukje verantwoordelijkheid heeft en kent.