Acro Cup Albershausen 2019

Woensdag 25 april vertrokken 8 teams van SAZ olv. van trainers Margaretha Plantenga, Manon Kloosterman, Suzanne Mondria en Pauline Diender (jury) naar Albershausen (Zuid Duitsland) om deel te nemen aan de Acro Cup. Vanuit vele hoeken kwamen acrogymnasten om deel te nemen aan dit internationale toernooi. Op 26, 27 en 28 april werd er gestreden, gejuicht en hard gewerkt om trots terug te keren naar Nederland.

Met landen zoals Israël, Engeland, Spanje, Wales en uiteraard Duitsland was het een mooie uitdaging voor de sporters van SAZ om startbewijzen voor de finale te verdienen. Gelijk was het ook een goede voorbereiding voor de aankomende plaatsingswedstrijden.

Na een goede training op donderdag, starten de teams vrijdag vol goede moed aan hun eerste kwalificatiedag. Dankzij livestream was het voor de thuisblijvers ook goed te volgen.

Loïs en Denya a-pupillen mochten voor SAZ het spits afbijten. Met een mooie oefening plaatsten zij zich als 2de voor de finale op zaterdag en eindigden ze ook op een prachtige 2 de plek.

Dafne, Indy, Sanne a – pupillen gingen als 3de de finale in met een pracht score en stralende oefening. In de finale eindigden ze knap 4de.

Carmen en Inger a- pupillen mochten als 6de naar de finale waar ze uiteindelijk als 7de eindigden.Wat een mooie prestatie.Goed gedaan!

Djamilla, Emma, Nynke a-jeugd ofwel (11-16) begonnen op vrijdag met tempo waar ze (gedeeld) 1ste werden. Zaterdag stond balans op het programma wat kleine foutjes zorgden voor een 6de plek. In de finale lieten ze zien wat ze waard zijn met een 1ste plaats en een bokaal voor de hoogste dag score.

In dezelfde categorie namen Yousra, Kiara, Loren ook deel. Met hun tempo oefening mochten ook zij het hoogste podium betreden. (gedeeld) 1ste. Op zaterdag lieten zij hun prachtige, stabiele balans zien, 4de. Als 2de naar de finale, waar ze voor hun goede tempo verdiend 3de werden.

Lola,Sequoia junioren 2, met tempo gewéldig 2de. Balans helaas een foutje wat de score beïnvloede, 6de. In de Finale kwamen ze keihard terug met hun mooie combi waarna ze uiteindelijk 3de werden.

Chelsy, Sidney, Amber junioren 1. Tempo een fantastische 3de plek. Balans netjes 5de en in de finale met combi 2de, ontzettend goed gedaan in een sterk deelnemersveld. Het trio mocht óók een bokaal voor de 3de hoogste score van de dag in ontvangst nemen. Wat een mooi aandenken aan dit toernooi.

Danique, Romy, Ratna. Senioren. Tempo, stralend 3de. Met hun strakke, sierlijke Balans ook 3de. In de Finale lieten ze hun sterke combi zien die ook met een 3de plek werd gewaardeerd. Fantastisch gedaan.

Het leuke aan deze Acrocup was dat de medailles per oefening werden uitgereikt. Onze teams gingen dan ook met heel wat ere metaal naar huis! Wat een top toernooi met mooie resultaten voor de deelnemers van sportacrobatiek Zwolle.

Foto’s: Felix Kuntoro fotografie en Renzo