EK Acro 2019

Een mooie delegatie jeugd- en junior1- acrogymnasten mocht namens Nederland op 22 oktober jl. op het vliegtuig naar Israël stappen om deel te nemen aan het EK Acrogym 2019. (24/27 oktober) Waaronder onze twee eigen SAZ teams:
Damespaar Carlijn Gijsendorffer en Luca Munsterman en jeugd trio Nynke Veenma, Emma Heitbrink & Djamilla Wisselink gingen de strijd om finale plekken in Holon (Israël) graag aan.
( naast onze twee teams , teams van ACRO Flik-Flak Den Bosch, Acro Academy Noord Nederland en DOS Monster Acro Topsport).

Waar normaliter de jeugd als eerste op de vloer straalt mocht nu het junioren 1 damespaar hun oefening laten zien.
Carlijn Gijsendorffer en Luca Munsterman lieten in de prachtige Toto hal een steady balansoefening zien.

Op vrijdag was het voor het trio Nynke Veenma, Emma Heitbrink en Djamilla Wisselink hét moment om zichzelf te laten zien tussen al het Europese acro geweld. Helaas sloop er een klein foutje in de oefening.

Op zaterdag mocht het damespaar weer stralen met hun Tempo oefening. Het ging goed, geen finale plek maar wel na twee oefeningen 14de van Europa.
Knappe prestatie.

Op de zondag was het tijd voor de tempo oefening van het trio. Deze verliep prima en ze herpakten zich fantastisch. Geen finale maar ontzettend goed gedaan.
Uiteindelijk 23ste van Europa in een sterk deelnemersveld.
Zeker iets om trots op te zijn.

De deelnemers en coaches kunnen terugkijken op een prima EK. Erg bijzonder om mee te maken, een ervaring rijker en een leermoment verder wat de teams uiteraard goed kunnen gebruiken in de toekomst.

Trots op Teamnl.