hoofdtrainer

Uitgelicht: De hoofdtrainer

Margaretha is een stoere vrouw uit het noorden van het land. Sinds 2014 is ze als trainer verbonden aan de vereniging. SAZ is trots om haar als hoofdtrainer te hebben. Hieronder haar verhaal:

Hoe ben je bij de vereniging Sportacrobatiek Zwolle ‘verzeild’ geraakt?

Ik ben opgegroeid met turnen en ben gaan acro-en vanaf mijn 14e. Sindsdien ben ik verslingerd aan de sport. Ik trainde als acrogymnaste bij Heerenveen. In 2002 ben ik een team gaan vormen met Pauline van SAZ, nu ook trainster bij onze vereniging. We deden mee aan het WK in Lievin (Frankrijk) en werden 7e. Het duo met Pauline was mijn eerste kennismaking met SAZ.

Wat betekent Acrogym voor jou?

Het is echt m’n lust en m’n leven. De combinatie van dans en turnen maakt het zo bijzonder, om te doen en naar te kijken. Samenwerken is de basis. Ik sta als hoofdtrainer 20 uur op de mat met de sporters. Daarom heen ben ik er ook veel mee bezig: om de trainingen voor te bereiden, wedstrijdbladen maken, contacten met andere trainers en ouders, afspraken met het CSE en wedstrijden organiseren. Verder ben ik altijd op zoek naar innovaties. Ik spreek met buitenlandse trainers en wissel van gedachten met de staf van andere clubs. Zo heb ik onlangs een workshop georganiseerd met top coaches voor onze sporters en trainers van SAZ.

Wat vind je zo leuk aan acro en deze vereniging?

Het is een levende vereniging. Er is altijd wat te doen en meer dan alleen maar sport. Met activiteiten als het kamp, de showavond, demo’s  en de sinterklaasintocht in Zwolle zorgen we voor binding tussen de sporters en ouders en de stad Zwolle. Wat ik ook mooi vind is dat we acrogym als een breedtesport neerzetten. We verleggen grenzen met de sporters, ieder op z’n eigen niveau. De vereniging heeft veel potentie. De samenwerking met het CSE en het hebben van een eigen zaal is echt uniek.

Wat zijn je speerpunten als hoofdtrainer?

Ik heb verschillende trainersplekken gehad in Nederland. Vanaf 2016 werk ik volledig voor SAZ. Dat geeft me de kans om samen met de andere trainers een visie neer te zetten en uit te voeren. Het allerbelangrijkst vind ik goede communicatie met de sporters, ouders en collega trainers. Acro is echt een teamsport, we moeten het met elkaar doen en dragen.

We willen met de vereniging vanuit de breedte naar topsport werken. Voor iedereen is plek. Plezier en de sport is het fundament en we stimuleren alle sporters om het beste uit zichzelf te halen. Met het technisch beleidsplan houden we overzicht op de niveaus van de groepen en kunnen we leerlijnen en doelen voor elke groep bepalen.