Introductie SAZ

Introductie SAZ

Sportacrobatiek Zwolle, of kortweg SAZ, is opgericht in 1991.  Turntrainster Ria Meijer heeft Acrogym begin jaren negentig in Nederland en in Zwolle geïntroduceerd. Acrogym werd sinds de zeventiger jaren alleen beoefend in het voormalige Oostblok zoals Rusland en Bulgarije. Deze sport is nu erg populair in Zwolle en het niveau is hoog. In haar 25 jarige geschiedenis behaalde de vereniging uit Zwolle finale plaatsen op Wereld- en Europese kampioenschappen en vele top-3 plekken tijdens landelijke finales.

Sinds 2015 heeft de vereniging ingezet op verbreding: Sportacrobatiek Zwolle is een topsportvereniging waar naast topsport, ruime aandacht is voor wedstrijdsport op instapniveau en regioniveau. De jongste sporters groeien met de vereniging mee, zodat talenten gescout en begeleid kunnen worden naar topsport.

De vereniging bestaat nu uit ongeveer 110 leden variërend van senior top-sporters tot 4 jarige recreanten.

De kracht van deze kleine vereniging is de samenwerking en betrokkenheid bij de club. Er wordt letterlijk en figuurlijk met en op elkaar gebouwd. Dit vertaalt zich in trotse sporters en geweldige teamprestaties.

De vereniging is aangesloten bij de K(oninklijke) N(ederlandse) G(ymnastiek) U(nie). Alle leden zijn dus automatisch lid van deze bond en daardoor verzekerd.

De club is begonnen in de WRZV-hallen en traint nu in het multifunctionele sportcomplex Victorium Zwolle.