Niveau’s

Niveau's

Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) staat voor breedtesport. We hebben daarom 5 niveaus: 1 recreatiegroep en 4 wedstrijdgroepen.

Recreatiegroepen (5-12 jaar)

Wil je kennismaken met deze leuke sport? Kom dan naar de recreatiegroep. De kinderen leren bewegen, gymmen, samen werken en beginnen met acrobatiek. De trainingen worden zoveel mogelijk in de wijken georganiseerd.  Lees verder op de pagina met trainingstijden en locaties waar de recreatie lessen worden gegeven.

Instroom  – Wedstrijdgroep E-Instap (vanaf 7 jaar)

Wil je gaan beginnen met wedstrijden (E-Instap) dan train je twee uur per week in de E-Instap groep. Sporters kunnen op jongere leeftijd starten met recreatieve wedstrijden op dit niveau. De oefenstof en het reglement is zo samengesteld dat de nadruk ligt op een goede basis met de juiste technische uitvoering.  Lees verder op de pagina met trainingstijden en locaties waar de training wordt gegeven.

Instroom  – Wedstrijdgroep E  (vanaf 8 jaar)

Deze groep is voor acrobaten vanaf 8 jaar die meedoen aan wedstrijden.  De sporters doen mee in regionale wedstrijden op E-niveau. Zij trainen twee keer in de week (4 uur). De trainingen worden gegeven in de Stilohal.

Gevorderden – Wedstrijdgroep C/D

Ben je een gevorderde acrobaat met ambitie? Wedstrijdgroep C/D is dan geschikt voor jou. Deze groep traint drie keer in de week (6-9uur).

De trainingen op dit niveau richten zich op de C/D niveau wedstrijden (regionaal en nationaal). SAZ heeft teams in deze groep voor jeugd, junioren en senioren. De trainingen vinden centraal plaats, in de Stilohal.

Topsport – Wedstrijdgroep A/B

In deze wedstrijdgroep gaat het om de prestaties op het hoogste niveau. De acrobaten in deze groep trainen vele uren, vaak vijf keer per week. Ze doen mee aan nationale en internationale wedstrijden. De groep wordt begeleid door professionele trainers en heeft SAZ samenwerking met andere topsportverenigingen en de KNGU. Daarnaast heeft SAZ een verbinding met het C(entre) S(port) E(ducation) van Landstede, een middelbare school in Zwolle , waardoor de sporters de mogelijkheid hebben om school en sport te combineren.