Niveau’s

Niveau's

Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) staat voor breedtesport. We hebben daarom 5 niveaus: 1 recreatieniveau en 4 wedstrijdniveaus (E/D/C/B/A).

Wedstrijdgroep 4 – Recreatiegroep (5-12 jaar)
Wil je kennismaken met deze leuke sport? Kom dan naar de recreatiegroep. De kinderen leren bewegen, gymmen, samenwerken en beginnen met acrobatiek. De trainingen worden zoveel mogelijk in de wijken georganiseerd.

Wedstrijdgroep 3 – E-instap / E / D-niveau
Sporters in deze wedstrijdgroep trainen twee keer per week (4 uur) in teamverband (duo of trio) op verschillende niveaus:

E-instap
 (vanaf 7 jaar):
Sporters kunnen op jongere leeftijd starten met recreatieve wedstrijden op het E-instap niveau. De oefenstof en het reglement is zo samengesteld dat de nadruk ligt op een goede basis met de juiste technische uitvoering.

E/D-lijn (vanaf 8 jaar): 
De trainingen op dit niveau richten zich op E/D-niveau wedstrijden (regionaal).

Wedstrijdgroep 2 – B / C-niveau
Ben je een gevorderde acrobaat met ambitie? Dan is wedstrijdgroep 2 welllicht iets voor jou. Deze groep traint drie keer in de week (6-9 uur). De trainingen op dit niveau richten zich op de B/C-niveau wedstrijden (regionaal en nationaal). SAZ heeft teams in deze groep voor jeugd, junioren en senioren.

Wedstrijdgroep 1 – A-niveau (topsport)
In deze wedstrijdgroep gaat het om de prestaties op het allerhoogste niveau. De acrobaten in deze groep trainen vele uren, vaak vijf keer per week (zowel in de ochtend als in middag) op verschillende A-lijn niveaus:
A-pupillen
A-jeugd
A-junioren 1
A-junioren 2
A-senioren
Zij doen mee aan nationale en internationale wedstrijden. De groep wordt begeleid door professionele trainers en daarnaast werkt SAZ samen  met andere topsportverenigingen en de KNGU.
De sporters in deze wedstrijdgroep zitten op het het C(entre) S(port) E(ducation) van Landstede, of volgen een vervolgopleiding waarbij de sporters de mogelijkheid hebben om school en sport te combineren.

Lees verder op de pagina met trainingstijden en locaties waar de training wordt gegeven.