Terugblik seizoen 2016-2017

Het seizoen voor SAZ zit er weer op, tijd om terug te blikken. De club heeft haar 25-jarig bestaan gevierd, een ‘re-styling’ doorgemaakt, succesvolle wedstrijden georganiseerd en de sportieve resultaten zijn prachtig. Voorzitter Wim van Selling en hoofdtrainer Margaretha Plantenga zijn trots op de sporters, trainers en ouders die dit alles hebben mogelijk gemaakt. Op 8 juli wordt het mooie seizoen afgesloten met een optreden van de teams voor familie, vrienden en Zwols publiek.

‘Een succesvol seizoen in alle opzichten’, vertelt Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) voorzitter Wim van Selling. Het begon met een geweldige showavond om het 25 jarig bestaan van de vereniging te vieren. ‘We hebben geïnvesteerd in een nieuw sterk beeldmerk, dat uitstraalt wat SAZ is: dynamisch, elegant, strak en sociaal’. De nieuwe huisstijl is consequent doorgevoerd in onze externe communicatie. De nieuwe website is gelanceerd.

SAZ heeft dit seizoen zeven wedstrijden georganiseerd, inclusief een nationaal kampioenschap voor de D/E lijn. Een topprestatie. Daarmee is het SAZ weer gelukt zichzelf op de kaart te zetten als een professionele vereniging. Wim: ‘Grote dank voor alle ouders en sporters, zonder wiens inzet dit niet was gelukt’.

Ook sportief gezien was het afgelopen jaar zeer succesvol. Alle sporters hebben geweldige prestaties neergezet, van de recreanten tot onze topsporters. Een bijzondere vermelding voor de acht teams (7 SAZ en 1 Combi team), die in de prijzen zijn gevallen bij het NK (Kampioenen Sportacrobatiek Zwolle 2017). Twee teams hebben de limiet gehaald om te strijden op het Europese podium in Rzeszow, Polen (oktober 2017) en een team is door naar de Worldcup.

‘De SAZ sporters hebben een geweldige prestatie geleverd’ zegt hoofdtrainer Margaretha Plantenga. Alle sporters van de wedstrijdgroep 1 behoren bij de top vier van Nederland, wedstrijdgroep 2 had dit seizoen veel teams op het NK staan en de teams van wedstrijdgroep 3 gooiden hoge ogen bij de regionale plaatsingswedstrijden. ‘Maar eigenlijk nog belangrijker: er was veel team spirit. De teams steunden elkaar tijdens de trainingen en wedstrijden. Heel mooi om te zien en het vertaalt zich terug in resultaat. We are not a team because we work together. We are a team because we respect trust and care for each other.’

Op zaterdag 8 juli vieren we de afsluiting van het seizoen. Vrienden, familie en geïnteresseerden in deze prachtige sport zijn welkom om de teams nog een keer te zien optreden. De seizoensafsluiting begint om 10 uur ‘s ochtends en vindt plaats in de Stilohal, Zwolle.