Express Yourself

Express Yourself

Sportacrobatiek is een sport waarin sport, show, dans en muziek samen komen. Tijdens wedstrijden worden de sporters niet alleen beoordeeld op hun techniek, maar ook op hun artisticiteit. Sportacrobatiek Zwolle besteedt tijdens het project Express Yourself extra aandacht aan de ontwikkeling van de artistieke kant van de gymnasten.

Gefocuste sporters ontdekken de waarde en betekenis van dans, theater en beleving in de acrobatiek. De jonge acrobaten maakten tijdens groepsworkshops in het voorjaar van 2018 kennis met de podiumkunstdisciplines. Daarna werden ze tijdens masterclasses gecoacht om het geleerde toe te passen in bestaande oefeningen. Tijdens het project werken eigen trainers nauw samen met theatermakers en dansers van buiten de vereniging. Ze leren hoe ze ook in hun eigen trainingen meer aandacht kunnen besteden aan dans en expressie.

Na de zomer gaan de nieuwe teams samen met choreografen aan de slag met het maken van nieuwe dansen. En als spetterend sluitstuk van het project werken ze samen met alle sporters toe naar een unieke theateracrobatiekshow waarin alles samen komt.

 

Express Yourself wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel

Stichting het Hervormd Weeshuis Zwolle

Stadkamer - Fonds Amateurkunst