Sportacrobatiek Zwolle zeker van tickets voor het NK en het EK.

Sportacrobatiek Zwolle zeker van tickets voor het NK en het EK.

Afgelopen weekend (25/26 mei) vonden de laatste plaatsingswedstrijden voor het NK (A en B lijn) plaats in Den Bosch. Er kwamen voor sportacrobatiek Zwolle maar liefst negen teams in actie.

 

 

 

Op zaterdag lieten Carmen Holster en Inger Rijke A-pupillen weer een mooie oefening zien, hiermee behaalden ze een zevende plek. In dezelfde lijn maakten na al prachtig behaalde plekken in voorgaande wedstrijden, Denya Kuiper en Loïs Ankersmit een foutje maar herpakten zij zich. Ze maakten de oefening keurig af. Wat ze een twaalfde plek opleverden.

Sanne van Dalfsen, Indy Palsma en Dafne Koster – a-pupillen- trokken de stijgende lijn door en kregen stralend het zilver omgehangen.

Xanthe Pölk, Noa van Walderveen en Floor van der Zwaag B- junioren hadden een iets mindere wedstrijddag maar ondanks dat toch netjes gedaan, tiende.

Naast een ticket te verdienen voor het NK (Ahoy te Rotterdam 22/23 juni) probeerden een aantal teams in deze wedstrijden het limiet te halen voor het EK in Israël (Oktober). (Hiervoor moet je minimaal een laag en een hoog limiet behalen). Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en echt alles gegeven. Voor twee teams van Saz lijkt deze droom werkelijkheid te worden.

Op de zondag werden er wederom knappe resultaten behaald.
Drie van de vijf acroteams mochten zelfs het podium beklimmen én er werden naast “hoge” en “lage” EK limieten ook weer NK limieten en definitieve tickets voor Ahoy behaald.

A- jeugd trio
Nynke Veenma, Emma Heitbrink en Djamilla Wisselink kregen met twee mooie oefeningen het zilver omgehangen en behaalden het hoge EK-limiet. Met deze uitslag hebben zij grote stappen richting het EK in Israël gezet.

A-jeugd trio Yousra Ben haj Fredj, Loren Klink & Kiara Palsma eindigden op de vierde positie na twee prachtige oefeningen en behaalden opnieuw het lage EK – limiet.

 

A- junioren-2 paar
Lola van Zanden & Sequoia Steensma kregen zelfs het eremetaal omgehangen éérste, super gepresteerd!

 

A-junioren-1 paar Luca Munsterman & Carlijn Gijsendorffer zetten geweldige oefeningen neer en behaalden het lage EK- limiet. Hiermee hebben zij zich definitief gekwalificeerd voor het EK in Israël. Wat een super knappe prestatie ze gingen naar huis met een zilveren plak.

 

A- senior groep
Romy Zwiers, Danique van Berkum & Ratna Hulleman draaiden drie prima oefeningen en kwamen net naast het podium terecht op ook een vierde plek.

Het was een mooi weekend met meer dan prima resultaten. Er zijn veel teams geplaatst voor “Dutch gymnastics the finals ” oftewel het NK in Ahoy te Rotterdam. (22/23 Juni).

Het was een weekend met een lach en een traan, trots en teleurstelling. Emotie en ontlading bij onze sporters was duidelijk zichtbaar. Als het dan net lukt of de dag loopt net niet. Het hoort er allemaal bij. Uiteraard kunnen wij niet anders dan trots zijn op alle hardwerkende acroteams. “Het trainers team”.