Sportacrobatiek Zwolle kijkt terug op een geslaagd IAG

Sportacrobatiek Zwolle kijkt terug op een geslaagd IAG

Sportacrobatiek Zwolle kijkt terug op een geslaagd IAG (International Ascension  Gymnastics) evenement in Den Bosch van 30 mei t/m 2 juni 2019.

Op dit internationale gymsport event nam SAZ deel met maar liefst 20 teams. Verschillende disciplines passeerden de revue. Het was zeker geen straf om hier te vertoeven.
In de grote hal werd naast turnen, trampoline springen en ritmische gymnastiek uiteraard door de teams van SAZ gestreden om een plek in de acro finales. Op deze editie van de IAG was het voornamelijk een strijd tussen België, Denemarken (Wat een ontzettend mooie groei heeft doorgemaakt) en Nederland.

Op vrijdag, zaterdag en zondag werd in de naastgelegen hal ook geacrood door de B/C/D en E-lijn. Er viel genoeg te beleven en de meegereisde supporters keken hun ogen uit. Er zijn onwijs mooie resultaten behaald, met als hoogtepunt toch wel de team beker in de A-lijn. Alle sporters behaalden de finales waarin werd gevochten om een podiumplek.

8 Teams in de verschillende A-lijn niveaus hebben vanaf donderdag gestraald en letterlijk hun beste beentje voorgezet op de Acro vloer.
Ze behaalden na de prachtige oefeningen in de kwalificatie wedstrijden de finale op zaterdag. In deze finales lieten ze zien dat ze er met recht stonden.

A-jeugd trio’s: Nynke, Emma en Djamilla mochten het hoogste podium betreden. In dezelfde lijn lieten Kiara, Loren en Yousra zien dat ze ook zeker meetellen. Zij werden knap derde.

A-pupillen Indy, Sanne en Dafne lieten hun prachtige oefening zien. Wat een stralend trio. Ze behaalden een vierde plek.

De beide pupillen paren deden het fantastisch,
Inger en Carmen op een vierde plek en
Loïs en Denya zelfs goud!

Junioren 2 paar Sequoia en Lola kregen óók het eremetaal omgehangen.
Junioren 1 damespaar Carlijn en Luca prolongeerden hun titel en behaalden net als vorig jaar de éérste plek….. Senioren trio Ratna, Romy en Danique lieten drie mooie oefeningen zien en mochten ook het hoogste podium beklimmen!
In de E- jeugd behaalden Novalinde, Madelonne en Martina een mooie vijfde plek.
Britt, Meike en Suus werden netjes achtste.
E- junioren Noura, Odelia en Esther mochten brons in ontvangst nemen en net naast het podium eindigden Xanthia, Lieke en Linde met een vierde plek.

In de D- jeugd mochten twee teams van SAZ het podium betreden. Op één Indy, Megan en Jessy en op drie Ize, Merel en Jennifer. Knap gedaan.
D- senioren paar Benthe en Meike behaalden een vijde positie.

C- senioren paar Kirsten en Esther kregen het zilver omgehangen en datzelfde gold voor de C-senioren groep Layre, Babette en Romy. Lize, Carmen en Alysha eindigden op de vijfde plek. Mooie prestaties.

C- junioren paar Roos en Meike werden stralend eerste! Bij de groepen mochten Desi,Janae en Renée op het tweede schavot. Goed gedaan!

SAZ keerde huiswaarts met ontzettend veel eremetaal, trots op alle deelnemende teams. Wij willen ook acro Flik flak en hun vele vrijwilligers bedanken voor de organisatie van dit mooie toernooi.

IAG Teams Prijs
« van 12 »