SAZ op MIAC 2019

Op donderdagavond 7 maart 2019 startte in Maia, Portugal, de Maia International Acro Cup, kortweg het MIAC (https://www.maiaacrocup.com/ ). Een mega acrotoernooi van maar liefst liefst vier dagen wat tegelijk ook het podium is voor de FIG World Cup. Op zo’n groot internationaal toernooi vlak voor het eerste deel van het seizoen kunnen de deelnemende teams wedstrijdervaring op doen in de voorbereiding op de kwalificatie voor het NK en eventueel de Europese kampioenschappen.

Vier teams van Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) waren afgereisd onder leiding van trainers Margaretha Plantenga & Tara van Ettinger om deel te nemen aan dit internationale toernooi. Zo’n 850 gymnasten uit ruim twintig landen streden om de finaleplaatsen.

 

Onder aanmoediging van meegereisde ouders in een drukbezochte acrohal mocht het senioren trio Romy, Ratna en Danique het spits afbijten voor SAZ. Ze zetten een nette balans oefening neer.

Op vrijdag was het de beurt aan de jeugd trio’s van SAZ.
Nynke, Emma & Djamila lieten een mooie balans oefening zien. Daarna de beurt aan Yousra, Kiara en Loren die ook een prachtige oefening lieten zien.
Met het junioren duo Carlijn en Luca en hun steady tempo oefening was er weer een geweldige dag acrogym afgesloten.

Op zaterdag mochten alle vier teams hun tweede oefening draaien. Het was spannend tot het eind. Alle vier een finale plek. Wat ontzettend knap is in dit bijzonder grote en zware deelnemersveld.

 

De finale dag op zondag begon voor SAZ met de jeugd trio’s. Beide trio’s draaiden nogmaals hun tempo oefening. Voor Nynke, Emma en Djamilla pakte dit goed uit, helaas was de oefening van jeugd trio Yousra,Kiara en Loren net niet helemaal vlekkeloos wat resulteerde in een ietwat mindere jury beoordeling maar niet te min was het een goede oefening. Prima gepresteerd door de teams.
Carlijn en Luca straalden op de vloer met hun prachtige combi en Romy, Ratna & Danique lieten ook hun geweldige combi oefening zien. Zij grepen met hun oefening net naast het podium.

Al met al waren het 4 top acrodagen met geweldige teams op de vloer. Met een 4de, 5de, 6de en 12de positie kunnen we met trots terugkijken op dit fantastische internationale toernooi. (Resultaten: https://www.maiaacrocup.com/results-2019)