Dutch Gymnastics `The Finals`

Dutch Gymnastics `The Finals`

Rotterdam – 22 & 23 Juni 2019
Maar liefst 13 teams van SAZ maakten zich op voor “Dutch gymnastics the finals”. Hét toernooi waar het hele seizoen ongelofelijk hard voor getraind is. Het moment om nog één keer te laten zien wat je in huis hebt. De kans om jezelf een jaar lang Nederlands kampioen te mogen noemen en/of op dat podium te mogen staan en bij de beste drie van Nederland te horen.

Voor velen ook de meest ‘spannende’ maar tegelijkertijd de mooiste wedstrijd om je seizoen mee af te sluiten want er überhaupt te mogen staan heeft al heel wat van de sporters gevergd. De zenuwen gierden dan ook door Rotterdam Ahoy wat dit weekend omgetoverd was tot Sport paleis. Een waar walhalla voor de liefhebbers van de verschillende turn, dans en uiteraard acro diciplines. Deze finales zijn de kers op de taart voor velen.

De acrogymnasten waren verassend in een geheel andere hoek van Ahoy te vinden. De kleine maar vertrouwde hal 5 was verruild voor een ruimer opgezette hal 1. Het was warm en zonnig buiten maar binnen was het vooral druk bij alle disciplines door de massa’s meegereisde fans. De tribunes bij de acro zaten goed vol en de nodige enthousiaste en aanmoedigende kreten galmden door hal 1. Ook was de spanning te snijden, zenuwachtige ouders en fans die voorzichtig hoopten op en flink aan het duimen draaien waren. Want wat een acrogeweld op de vloer en wat een prestaties werden er geleverd! Sommigen stegen ver boven zichzelf uit. Het was genieten geblazen en we zijn als acrovereniging zelfs twee Nederlands kampioen teams rijker 🧡. Daarnaast zijn twee teams definitief geplaatst voor het aankomende EK in Holon Israël (okt. 2019) Geweldig.

Zaterdag schitterden de B & C- lijn teams van SAZ op de vloer en dit deden ze werkelijk fantastisch.

B- junioren- Xanthe, Noa & Floor kregen na prachtige oefeningen de zilveren medaille omgehangen.
B- senioren- Mairislie, Ashley & Quinty eindigden netjes op de 7de plek.
C- junioren- Meike & Roos mochten het brons in ontvangst nemen.
C- junioren- Desi, Janae & Renée werden geweldig Nederlands Kampioen 🇱🇺 waarbij alvast één landstitel werd vastgelegd.
C- senioren- Romy, Babette & Layre net naast het podium met een knappe 4de plek. Wat een geslaagde eerste NK dag.

Op zondag in de ochtend mochten de pupillen en jeugd de beste oefeningen van het seizoen neerzetten.
A- pupillen- Loïs & Denya hebben gestreden! Ze behaalden een fantastisch tweede plek.
A- pupillen- Indy, Dafne & Sanne met hun stralende oefening ook tweede.

Bij de jeugd namen twee teams van SAZ het podium in beslag.
A- jeugd- Nynke, Djamilla & Emma met naast hun tweede plek, ook een definitieve plaatsing voor het aankomende EK in Holon Israël.
A- jeugd Kiara, Yousra & Loren bestegen het zelfde podium met een prachtige derde plek.
A- junioren 1- Carlijn & Luca na mooi uitgevoerde oefeningen tweede! Daarnaast waren zij al verzekerd van deelname aan het komende EK.
A- junioren- Amber, Sidney & Chelsy beklommen het tweede schavot, al was het dit jaar een opblaaspodium. Knappe prestatie.
A- junioren- 2 Sequoia & Lola namen het goud in ontvangst en de daarbij horende felbegeerde titel ” Nederlands kampioen” 🇱🇺 en zo werd landstitel nummer twee een feit!
A- senioren- Romy, Danique & Ratna grepen jammer genoeg net naast de medailles en werden 4de.

Na deze mooie, zenuwslopende en zinderende finales, rest ons niets anders dan vol trots terug te kijken op een vol, druk, prachtig en vooral krachtig seizoen. Een seizoen waar hard werd gewerkt. De nadruk nog maar eens weer op het technische maar ook niet te vergeten de choreografie werd gelegd. Waar uitstraling, inzet en risico nemen werd beloond. Waarin team work centraal stond. Er veel werd bijgeleerd op internationaal vlak doormiddel van geweldige uitstappen naar oa. Portugal en Duitsland met mooie resultaten als gevolg. Een seizoen vol vallen, opstaan en weer doorgaan. Met fantastisch geleverde prestaties en heel wat ervaring rijker op zak verder. Met dit jaar nog een EK te gaan waar SAZ twee teams mag afvaardigen is het een succesvol seizoen acro geweest.