Nieuwsflits: Seizoen afsluiting

Beste Acrovrienden,

Ik heb zaterdagmiddag enorm zitten nagenieten van de seizoen afsluiting ’s morgens in de Stilohal. Alle niveaus waren goed vertegenwoordigd en lieten nog één keer dit seizoen hun kunsten zien. Met dank aan de activiteitencommissie die de hele ochtend weer tiptop voor elkaar had. Voor alle deelnemers, ruim 80, was er een medaille en voor de trainersstaf werd het dankwoord onderstreept met een doosje Merci. Zij hebben het afgelopen seizoen onze sporters tot maximale prestaties weten te stimuleren. Sportacrobatiek Zwolle heeft op alle toernooien op het podium gestaan en we gaan zelfs weer met twee teams naar de Europese Kampioenschappen in oktober.

Tijdens de ochtend hebben we de nieuwe banners kunnen showen. 7 Prachtige banners met ons nieuwe logo en foto’s van onze eigen teams. Dit alles is ontworpen en gerealiseerd door Titia Huisman en Janet Mensink. Fantastisch dames, we zijn er beretrots op.

We hebben afscheid genomen van twee trainers, te weten Jeroen Palsma en Petra van Werven. Jeroen is al meer dan 25 jaar betrokken bij de vereniging, waarvan ook al heel wat jaartjes als trainer van wedstrijdgroep 1. Voor deze enorme inzet heeft hij tijdens de Algemene Ledenvergadering de titel “Lid van Verdienste” ontvangen. Zaterdagochtend werd hij uitgebreid bedankt door de sporters van wedstrijdgroep 1, waarbij enige emotie niet onderdrukt kon worden. Jeroen zullen we vast nog wel weer ergens binnen de club tegenkomen, al was het alleen al als ouder van drie dochters die volop met de acrosport bezig zijn.

Petra heeft bijna 7 jaar lesgegeven binnen onze vereniging. Zij heeft zich de laatste jaren vooral ontfermd over de jongste sporters binnen de club. Hierbij heeft zij een enorme betrokkenheid aan de dag gelegd. Petra weet nog niet wat zij hierna gaat doen, maar wij wensen haar daarbij alle goeds.

Het is mooi om te zien dat onze trainersstaf komend jaar aangevuld wordt met sporters die met ingang van het nieuwe seizoen stoppen met het actief bedrijven van de acrosport. Zo zien we Charell Phijffers, Rik van Selling, Romy Zwiers en Ratna Hulleman als assistent-trainers terug op de mat.

Vanaf deze plaats wil ik de TC complimenteren met het vele en goede werk dat zij de afgelopen periode hebben verricht.

De trainers zijn al weken bezig met de indeling van de nieuwe teams. Zij voeren hiertoe gesprekken met sporters en ouders. We merken hierbij dat ouders soms invloed proberen uit te oefenen op dit proces van samenstellen. Het is geen enkel punt om de trainers aandachtspunten mee te geven met betrekking tot hun eigen kind, maar het moge duidelijk zijn dat alleen de trainersstaf beslist over de samenstelling van de teams. Dat kan misschien een keer tot teleurstelling leiden, echter zij maken een zeer gewogen afweging. Wij rekenen hierbij op begrip van de ouders en ondersteuning van hun kind als de teamsamenstelling anders uitvalt dan verwacht.

Tot slot wil een ieder die, op welke manier dan ook, betrokken is bij Sportacrobatiek Zwolle een hele fijne vakantie toewensen.

Met sportieve groet,

Namens het bestuur,

Wim van Selling