Zwolse topacrobaten laten spectaculaire kunsten zien

Zwolse topacrobaten laten spectaculaire kunsten zien

De ambitieuze vereniging Sportacrobatiek Zwolle opent haar deuren voor het publiek. Op zaterdag 12 december 2015 wordt het seizoen geopend met een ”try-out”.  De teams laten voor het eerst hun wedstrijdoefening zien. De verwachtingen zijn hooggespannen. De vereniging streeft naar kwalificaties voor het Nederlands- en Wereldkampioenschap.

Acrogym of sportacrobatiek is een relatief nieuwe sport binnen de gymnastiek. Kenmerkend is dat acrogym niet individueel wordt beoefend maar in team zonder toestellen. Er wordt gewerkt in groepen van twee, drie of vier gymnasten, die samen de acrobatische oefeningen uitvoeren. Naast behendigheid, kracht en lenigheid behoeft de sport ook psychologische en sociale vaardigheden. Zo is er vertrouwen in de ander nodig en is een goede communicatie van belang. De sporters leren letterlijk en figuurlijk op elkaar te bouwen en leren samen te werken met gymnasten van dezelfde of een andere leeftijd. Acrogym is dus niet alleen een spectaculaire en spannende manier van lichaamsbeweging, ze biedt ook de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen die onmisbaar zijn in het dagelijks leven.

De vereniging is een nieuwe weg ingeslagen. Kersverse voorzitter Wim van Selling: “Sportacrobatiek Zwolle profileert zich als een topsportvereniging waar naast topsport, ruime aandacht is voor wedstrijdsport op instapniveau en regioniveau. De jongste sporters groeien met de vereniging mee, zodat we  talenten kunnen scouten en begeleiden naar topsport..”

Een van de teams dat mogelijk hoge ogen gooit is het trio Yin van Hezel, Aimee Tent en Melissa Beekhof. Ze zijn ambitieus en gedreven, maar hebben ook veel lol samen. Ze trainen 21 uur per week en zien elkaar daarnaast ook nog vaak. Aimee: “Acro is hard werken, shine en fun. We gaan dit seizoen voor een finaleplek tijdens het wereldkampioenschap in  China.“

Op 12 december wordt het seizoen geopend met een “try-out”. Dit is een clubdag waar alle teams hun wedstrijdoefening laten zien. De try-out is een mooi moment om te kijken waar de teams op dit moment staan.  Het is ook een leuke manier om aan alle ouders en vrienden te laten zien wat er de afgelopen maanden is geleerd en voor het Zwolse publiek om kennis te maken met de sport. Iedereen is uitgenodigd om te kijken. Het evenement duurt van half tien tot een uur en vindt plaats in de Stilohal, (van Wevelinkhovenstraat 107, Zwolle). De toegang is gratis.