Betoverende voorstelling “Story book” Sportacrobatiek Zwolle

Betoverende voorstelling “Story book” Sportacrobatiek Zwolle

Foto Cindy Welten

Zaterdag 5 november vierde de vereniging Sportacrobatiek Zwolle haar 25 jarig  bestaan met een spectaculaire showavond. In een uitverkochte Stilohal gaven de sporters een weergaloze voorstelling met een magische mix van dans en acrobatiek. De vele hoogtepunten van de vereniging werden op een creatieve manier verteld.

Al 25 jaar toonaangevend

Vereniging Sportacrobatiek Zwolle is in 1991 door Ria Meijer opgericht. Zij heeft Acrogym in Zwolle geïntroduceerd en in heel Nederland op de kaart gezet. ‘Acrogym’ staat voor acrobatische gymnastiek en wordt ook wel sportacrobatiek genoemd. Het is een echte teamsport: turnen met en op elkaar. In haar 25 jarige geschiedenis behaalde de vereniging uit Zwolle finale plaatsen op Wereld- en Europese kampioenschappen en vele top-3 plekken tijdens landelijke finales.

De vereniging bestaat nu uit ongeveer 100 leden variërend van senior topsporters tot 4 jarige recreanten.

Voorzitter Wim van Selling: “Sportacrobatiek Zwolle is al 25 jaar toonaangevend in Nederland en daarbuiten. Dat hebben we gevierd met deze showavond. We hebben kunnen laten zien waar we als kleine vereniging groot in zijn.’

‘Story book’

De voorstelling was binnen een paar weken uitverkocht.  360 familieleden en vrienden van de sporters genoten van een weergaloos optreden.  De voorstelling was in elkaar gezet door de trainers, met Jeroen Palsma als artistiek leider. Alle sporters van de vereniging deden mee. In een doorlopende show werd het verhaal van 25 jaar Sportacrobatiek verteld. De hoogtepunten van de afgelopen kwart eeuw werden creatief ingeweven. De show ademde de sfeer uit van een ‘winter wonderland’. Een goede fee en een dansende elf  toverden de verschillende acts aan elkaar.  Er waren ontroerende momenten bij de voorstelling van de allerkleinsten, terwijl de acts van de topsporters niet onder deden voor het cirque du soleil en ‘oh-s’ en ‘ah-s’ ontlokten bij het publiek.

De show klopte in de combinatie van licht, muziek en verhaallijn. Het totaal was een geweldige mix van sport, acrobatiek, magie en dans. Al met al een professionele voorstelling van hoog technisch en artistiek niveau. De blije en trotse gezichten van sporters, ouders en trainers na afloop spraken boekdelen en zijn de happy end van deze ‘story book’.