Kwart eeuw Sportacrobatiek Zwolle: uitverkochte voorstelling “Story book”

Kwart eeuw Sportacrobatiek Zwolle: uitverkochte voorstelling “Story book”

Zaterdag 5 november viert de vereniging Sportacrobatiek Zwolle haar 25 jarig lustrum met een spectaculaire showavond. Het belooft een weergaloze voorstelling te worden met een magische mix van dans en acrobatiek. De vele hoogtepunten van de vereniging zullen in op een creatieve manier verteld worden.

Acrogym: sport, show & shine

‘Acrogym’ staat voor acrobatische gymnastiek en wordt ook wel sportacrobatiek genoemd. Het is een relatief nieuwe sport binnen de het turnen en een echte teamsport: turnen met en op elkaar. Elk team traint op een vaste wedstrijdoefening op een mat van 12 bij 12 meter. De oefening duurt twee en halve minuut en is altijd op muziek. Tijdens de oefening bouwen de sporters hun menselijke torens, wordt er gedanst en zijn er gymnastische elementen, zoals acrobatische sprongen en balansoefeningen. Het totaalresultaat is een spectaculaire demonstratie van kracht, conditie, timing en souplesse en een geweldig optreden voor het publiek.

Reden tot een feestje

Sportacrobatiek Zwolle is opgericht in 1991 Turntrainster Ria Meijer uit Kampen heeft Acrogym begin jaren negentig in Nederland en in Zwolle geïntroduceerd. Acrogym werd sinds de zeventiger jaren alleen beoefend in het Oostblok, in landen als Rusland en Bulgarije. Deze sport is nu erg populair in Zwolle en het niveau is hoog. In haar 25 jarige geschiedenis behaalde de vereniging uit Zwolle finale plaatsen op Wereld- en Europese kampioenschappen en vele top-3 plekken tijdens landelijke finales.

De vereniging bestaat nu uit ongeveer 100 leden variërend van senior topsporters tot 4 jarige recreanten. Voorzitter Wim van Selling: “Ons 25 jarig lustrum is een mooi moment om stil te staan bij al die hoogtepunten en een feestje te vieren. Hoe kunnen we dat beter doen dan het organiseren van een spectaculaire showavond?!”.

Story book

De showavond zal plaatsvinden op zaterdag 5 November in de Stilohal in Zwolle. In een doorlopende show zal het verhaal van 25 jaar Sportacrobatiek worden verteld. Het belooft een spectaculaire mix te worden van sport, acrobatiek, magie en dans, waarbij de hoogtepunten van de afgelopen kwart eeuw creatief zijn ingeweven. Wim: “Het mooie is dat we dit allemaal samen doen: Trainers van de vereniging hebben de show in elkaar gezet. Alle sporters van de vereniging en oud-sporters doen mee. Vele ouders helpen met de organisatie. Een topprestatie van iedereen.”

De voorstelling was binnen een paar weken uitverkocht. 360 mensen zullen zaterdagavond genieten van een weergaloos optreden.